MediaWatch

Boxman har brug for 400 millioner

Samtidig med tabet på 330 millioner svenske kroner i årets første seks måneder, er Boxman's aktiekurs i løbet af de seneste otte måneder faldet fra 50 svenske kroner pr. aktie til blot 2 kr. pr. aktie. Dermed er Boxman's markedsværdi faldet fra cirka 2,1 milliarder svenske kroner til nu cirka 85 millioner svenske kroner, skriver norske Dagens Næringsliv. Alt i alt har de vanskelige forhold for Boxman ført til, at Boxman's ledelse nu vil have yderligere 400 millioner ind fra aktieejerne.
Det er Boxman's håb, at man via en udstedelse af nye aktier kan få de 400 aktieejere - eller eventuelt andre investorer - til i gennemsnit at investere endnu en million svenske kroner i selskabet. Aktierne vil blive tilbudt til blot 1, 40 svenske kroner. Det voldsomme fald i kursværdien kan ifølge Dagens Næringsliv gøre det vanskeligt for Boxman at realisere denne målsætning, idet aktieejerne har måttet se deres hidtidige investeringer svinde dramatisk ind.

Boxman's direktør Tony Salter vil ikke kommentere selskabets aktiekurs og ønsker heller ikke at fortælle noget om halvårsregnskabet, som - med flere ugers forsinkelse - blev sendt til aktieejerne i fredags.

Boxman's danske direktør Christian Majgaard bekræfter over for mediawatch.dk, at Boxman har iværksat en ny finansieringsrunde, men advarer samtidig imod at betragte den nuværende lave kurs som en egentlig værdisætning af Boxman.

- Der i højere grad tale om en generel mistillid i det finansielle marked, siger Christian Majgaard. Majgaard er i øvrigt fortrøstningsfuld omkring finansieringrunden og håber, at kapitalforøgelsen vil give Boxman fred de næste par år, således at Boxman kan arbejde videre med sin langsigtede strategi, herunder at Boxman skal gå i plus om cirka to år.

Boxman har cirka 400.000 kunder i alt i Norden, England, Frankrig, Tyskland og Holland.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs