MediaWatch

AltaVista indtager Danmark - på dansk

Den nye danske søgemaskine fra AltaVista bliver dansksproget med danske informationer. Målet er at blive den førende site i Danmark og resten af Europa. Lanceringen af den nye søgemaskine er del af en global lancering i 35 europæiske lande. I Danmark bruger ca. 60 procent af alle internetbrugere AltaVista som søgemaskine, hvilket er en halv million danskere.

Grunden til at AltaVista opretter et dansk site, er en formodning om, at danskere gerne vil finde danske sites med dansk indhold og have informationerne præsenteret på dansk. Men også at sikre at AltaVista kommer dybt nok ned i lagene, hvilket er lettere med lokal tilstedeværelse. Det internationale indeks bliver også tilgængeligt fra den danske site. Derfor bliver det ikke nødvendigt at skifte i mellem altavista.dk og altavista.com.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under rubrikken "Artikler".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs