MediaWatch

Politisk kritik af Telia's ledelse

Kritikken kommer fra det svenske regeringsmedlem, socialdemokrat Mats Lindberg, som udtaler, at Jan-Åke Kark skal markere sig mere, for at markedet kan få større tillid til selskabet. Det skriver Finanstidningen i Sverige. Det er første gang, at en ledende socialdemokratisk politiker åbent kritiserer Telia's ledelse, efter at Telia blev børsnoteret den 13. juni i år. Den svenske stat ejer 70 procent af aktierne i Telia og har mandat til at mindske sin andel til 51 procent.

- Det vigtigste for Telia, som jeg ser det, er en tydelig markering af, hvad der er selskabets kerneområder og endvidere at skabe en troværdighed omkring ledelsen, siger Mats Lindberg og giver udtryk for, at Telia's ledelse i visse tilfælde ikke har været tilstrækkelig tydelig - hverken i kortsigtet eller langsigtet henseende.

Telia har ifølge Finanstidningen i andre sammenhænge fået kritik for at være "utydelig". Kritikken har handlet om, at selskabet spreder sig over for meget, idet man beskæftiger sig med både fastnet-telefoni, carrier-ydelser, mobiltelefoni, kabel-tv og bredbånd. Det er for meget og frem for alt med høje omkostninger til følge, siger kritikerne.

Kritikken kommer samtidig med, at Telia i forgårs satte ny bundrekord med en slutkurs på børsen på 63,50 svenske kroner pr. aktie, hvilket er klart under åbningsprisen på 85 svenske kroner.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs