MediaWatch

EMI og Time Warner giver indrømmelser

Ifølge en industrikilde har de to selskaber få timer før fristen for indgivelse af indrømmelser udløb valgt at føje EU-kommissionen og at fremsende solide indrømmelser i et forsøg på at opnå accept for det ønskede joint-venture, skriver Reuters.

Kilden siger endvidere, at de to selskaber i forsøget på at redde fusionen blandt meget andet skal have foreslået, dels at opgive record labels i henholdsvis Danmark, Spanien og Frankrig, og dels afstå fra visse musikudgivelses interesser.

En talsmand for EMI bekræfter, uden at ville gå i detaljer, indrømmelserne. Der er således tale om substantielle løfter, der ifølge selskabet rækker væsentligt videre, end de der blev fremsat forud for den mundtlige høring.

De nye indrømmelser følger efter intensivt pres fra Kommissionen, der har truet med at blokere for venturet, som det frygter vil kunne skade markedet for musikudgivelse både i den traditionelle handel og over Internettet.

Time Warner har samtidig en lignende aftale med AOL i EU og USA's søgelys. Fristen for indgivelse af indrømmelser i den sag er søndag.

Der afsiges en endelig afgørelse for begge sager i slutningen af oktober.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs