MediaWatch

Franske Gemplus køber andel af danske Realtime

Franske Gemplus, der er verdens førende producent af smartcards, har købt omkring fem procent af danske Realtime, hvilket værdisætter Realtime til over 500 millioner kroner, skriver Berlingske Tidende.

Realtime blev stiftet i 1998 af den nuværende direktør Jacob Beckmann og udvikler underholdnings- og informationstjenester baseret på SMS og WAP til mobilindustrien. Her har mere end 15 millioner brugere af mobiltelefonbrugere i dag adgang til tjenester fra Realtime via selskabets samarbejde med Europas førende mobiloperatører. Disse tjenester omfatter blandt andet spil, chat, dating, sport, nyheder, begivenheder, ringetoner og messaging.

Gemplus er verdens førende producent af smart card-baserede løsninger indenfor sikkerhed, trådløs kommunikation og e-business. Selskabet, der blev stiftet i 1988, beskæftiger i dag næsten 6.300 ansatte i 37 lande og omsatte i forrige år for 767 millioner euro.
Gemplus køb af andelen i Realtime blev arrangeret på foranledning af en henvendelse fra Realtime om et tættere samarbejde med det franske selskab. Begge har tidligere leveret løsninger til Mobilix i Danmark.

Der er i dag omkring 400 millioner bruger af mobiltelefoner i verden, og det forventes at stige til omkring én milliard i år 2003.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs