MediaWatch

Schroeder afviser Internet-skat

Den tyske kansler Gerhard Schroeder afviste mandag det tyske finansministeriums fortolkning af den tyske skattelov, der betyder en beskatning af erhvervsvirksomheder, der bruger Internettet og erhvervsdrivende, der benytter sig af Internettet hjemme. På den måde imødegår han de kritikere af skattefortolkningen, der har hævdet, at en skat på Internettet er et "bureaukratisk mareridt" og hæmmer Internettets udvikling, skriver The Wall Street Journal.

I denne tid hersker der i Tyskland usikkerhed omkring skattelovgivningen for anvendelse af Internet på arbejdspladser og i private hjem. I sidste måned søsatte det tyske finansministerium en fortolkning af skatteloven, der betød en beskatning af virksomheder, hver gang en ansat benyttede en af virksomhedens computere til privat Internet surfing. I en tale for forretningsledere på verdensudstillingen Expo i Hannover tilsidesatte Schroeder denne fortolkning.

- Privat brug af Internettet på arbejdspladsen er skattefrit. Og personer, der benytter deres egen personlige computer til at koble sig på Internettet for at arbejde, er berettiget til at trække deres udgifter fra, sagde forbundskansler Gerhard Schroeder.

Mere fra MediaWatch

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs