MediaWatch

Schroeder afviser Internet-skat

Den tyske kansler Gerhard Schroeder afviste mandag det tyske finansministeriums fortolkning af den tyske skattelov, der betyder en beskatning af erhvervsvirksomheder, der bruger Internettet og erhvervsdrivende, der benytter sig af Internettet hjemme. På den måde imødegår han de kritikere af skattefortolkningen, der har hævdet, at en skat på Internettet er et "bureaukratisk mareridt" og hæmmer Internettets udvikling, skriver The Wall Street Journal.

I denne tid hersker der i Tyskland usikkerhed omkring skattelovgivningen for anvendelse af Internet på arbejdspladser og i private hjem. I sidste måned søsatte det tyske finansministerium en fortolkning af skatteloven, der betød en beskatning af virksomheder, hver gang en ansat benyttede en af virksomhedens computere til privat Internet surfing. I en tale for forretningsledere på verdensudstillingen Expo i Hannover tilsidesatte Schroeder denne fortolkning.

- Privat brug af Internettet på arbejdspladsen er skattefrit. Og personer, der benytter deres egen personlige computer til at koble sig på Internettet for at arbejde, er berettiget til at trække deres udgifter fra, sagde forbundskansler Gerhard Schroeder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs