MediaWatch

Yahoo og Amazon stopper samarbejde

En samarbejdsaftale mellem Yahoo og Amazon udløb i går mandag og blev ikke fornyet. Hidtil har en søgning hos Yahoo ellers medført et link til relevante bøger om det pågældende emne hos Amazon. I stedet har Yahoo indgået en aftale med USA's største boghandelkæde Barnes & Nobles, som delvist ejes af den tyske mediegigant Bertelsmann, skriver AP.

Samarbejdet indebærer, at Barnes & Nobles får en fremtrædende plads på en række forskellige Yahoo-sider, herunder Yahoo Shopping. Selskaberne har ligeledes aftalt at foretage en række fælles marketing- og promotion aktiviteter.

- Det er en fantastisk aftale for os, siger Yahoo's marketingchef Anil Singh og peger på, at det for Yahoo er en milepæl at etablere et samarbejde med en virksomhed fra den fysiske verden med et meget anerkendt varemærke.

Tilsyneladende var det Amazon som først valgte ikke at forny samarbejdsaftalen, idet Amazon foretrak at udvide sit samarbejde med AOL. Valget af AOL kan blandt andet hænge sammen med AOL's fusion med Time Warner, som kan vise sig at få strategisk betydning også for Amazon. Endvidere har Amazon efterhånden etableret sig som et "mega-brand", som gør, at brugerne går direkte ind på Amazon's sider og ikke via portaler m.v.

Mere fra MediaWatch

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs