MediaWatch

Norman Ibas køber AEC Ltd.

PKI giver mulighed for at udstyre netværksbrugere med "digitale identifikationspapirer". Teknologien gør, at brugere af ubeskyttede netværk har en sikker måde at udveksle data og penge gennem netværket på. PKI forventes derfor at være løsningen på en række centrale sikkerhedsproblemer ved e-handel.

Norman Ibas overtager ved opkøbet 25 ansatte samt rettigheder til både teknologi og produkter. AEC har hidtil udviklet egen teknologi for personlige digitale signaturer og har gennemført komplette løsninger for digital certificering i systemer til e-handel, e-mail-styring og online-banking.

Ved anvendelse af PKI-teknologi kan man udstede digitale certifikater til netværksbrugere. Med et digitalt certifikat kan brugerne identificere sig på Internettet - for eksempel ved e-handel. Certifikatet indeholder brugerens navn, et serienummer, udløbsdato, en offentlig krypteringsnøgle og en digital kode fra den myndighed, der har udstedt certifikatet, som bevis for at certifikatet er ægte.

Certifikatets offentlige krypteringsnøgle anvendes af andre brugere i netværket til at kryptere fortrolige data med. Efter kryptering sendes dataene gennem netværket. Hvis forsendelsen opfanges af uvedkommende, er indholdet ulæseligt. Ved modtagelsen anvender den certificerede bruger en privat dekrypteringsnøgle til at dekode de krypterede data med. På den måde opnår både afsender og modtager sikkerhed for fortrolighed i et ellers ubeskyttet netværk.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs