MediaWatch

AltaVista fyrer fjerdedel af medarbejderne

AltaVista, der i dag tæller 900 medarbejdere, forventer at besparelserne i lønningerne vil beløbe sig til godt 60 millioner kroner. Penge, der ifølge administrerende direktør Rod Schrock, skal benyttes til at sammenlægge og konsolidere selskabets fire kontorer til et, skriver USAToday.

Rationaliseringen af den verdenskendte portal kommer umiddelbart før selskabet har tænkt sig at udbyde sine aktier til offentligheden. Ifølge Schrock er forventningen, at AltaVista med udgangen af januar 2001 har tjent pengene ind igen. CMGI udskød i april måned at sælge aktier i AltaVista. Baggrunden var dengang den store kurskorrektion, der fandt sted i slutningen af foråret. Selskabet forventer at kunne ekspandere internationalt, såfremt det er istand til at sælge sin søgeteknologi til andre selskaber.

Schrock udtaler, at det ifølge ham er en nødvendighed, at man har en ledende, profitabel og voksende forretning, før man overvejer en egentlig aktieintroduktion. AltaVista meddeler i øvrigt, at man har tænkt sig at skrinlægge sine mediarelaterede områder på hjemmesiden.

- Vi skal ikke være et mediaselskab og dermed blive direkte konkurrenter til Yahoo! og America Online, siger Schrock.

CMGI købte sidste år AltaVista fra Compaq Computers. Selskabets aktier er i det seneste døgn steget, men har i alt tabt 71 procent af sin værdi alene i år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs