MediaWatch

British Telecom og AT&T overvejer fusion

Forhandlingerne, der de seneste uger har været genstand for en række topmøder mellem ledelserne i British Telecom og AT&T, går på at sammenlægge selskabernes respektive forretnings service divisioner i en selvstændigt enhed. Udover sammen-lægningen af ovennævnte divisioner føres der ligeledes forhandlinger om at forene de trådløse forretninger, skriver Financial Times.

I fald forhandlingerne fører til en egentlig aftale, vil det give de to teleselskaber ro til at koncentrere sig om de hjemlige markeder. Det vil samtidig være en effektiv opsplitning af begge selskaber, der fremover vil kunne agere som separate forbruger, forretningsservice og trådløs selskaber.

Ifølge en kilde tæt på forhandlingerne er man endnu ikke nået til enighed om en decideret plan og der er stadig mulighed for, at bekymringer omkring en så kompleks aftale, vil kunne stoppe ideen om en sammenlægning helt.

Begge selskabers aktiekurs er blevet så godt som halveret i år og dette har angiveligt fået især AT&Ts ledelse til at presse på for en eventuel aftale.

Sammenlægningen af British Telecoms mobile aktiviter og AT&T Wireless vil kunne åbne op for et transatlantisk samarbejde, der vil styrke selskabernes mulighed for at bygge tredje generations mobilnetværk i Europa. Det er især de høje omkostninger forbundet med erhvervelsen af disse licenser, der har bragt British Telecoms gæld i vejret og følgelig sendt dets aktie på en negativ deroute.

Det har indtil nu ikke været mulig at få en kommentar fra de to selskabers ledelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs