MediaWatch

Milliard-investeringer i svensk UMTS-net

Så sent som i går offentliggjorde Post- og teletilsynet i Sverige dele af den fælles ansøgning fra det svenske investeringsselskab Investor, som ejes af Wallenberg og teleoperatøren Hutchison Whampoa om at opbygget et svensk UMTS-net. Det skriver Dagens Næringsliv. Af ansøgningen fremgår det, at virksomhedernes fælles selskab HI3G Access AB er indstillet på at investere i alt 36,9 milliarder svenske kroner i UMTS-nettet frem til 2006, og der skal opnås fuld dækning i hele Sverige.

Dette beløb er væsentlig større end de beløb, som andre aktører har forestillet sig. Telia har for eksempel nævnt en mulig investeringsramme på 7-11 milliarder svenske kroner, mens Telenor i Norge tror på noget i retning af 2-4 milliarder. Deutsche Telekom satser på i samarbejde med Utfors og ABB at skulle bruge cirka 20 milliarder svenske kroner på et svensk UMTS-net.

Wallenberg-selskabet Investor satser ifølge Dagens Næringsliv mere og mere på den ny økonomi, og selskabet har udpeget det mobile Internet som et af de vigtigste indsatsområder i den kommende tid.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs