MediaWatch

BBC ramt af IOC forbud

For undgå copyright overtrædelser vil alle lyd-streamede udsendelser, der referer til OL i Sydney blive taget af programmet på BBC World Service Internet udsendelser. Der vil i stedet blive bragt en undskyldning for, at den Internationale Olympiske Komite (IOC), har forbudt live optagelser af OL på Internettet.

Ifølge en talskvinde fra BBC World Service, vil ikke engang blive refereret til OL i deres internetnyheder og det vil ramme BBC World Service, der primært sender nyheder og sport, skriver ZDNet.

En anden BBC station London Live 94,9, har helt indstillet sine udsendelser på Internettet mellem 6:00 og 24:00. I en udtalelse på deres webside forklares det også her, at de lyd-streamede udsendelser er indstillet, fordi indholdet kan indeholde OL stof, der på baggrund af IOC' forbud ikke må sendes.

IOC har for at beskytte de eksisterende kontrakter med TV stationerne til en værdi af 1,45 milliarder pund, ekskluderet Internettet som medie under OL. Undtagelsen er dog NBCOlympics.com, der mod den nette sum af 750 millioner dollar, har købt rettigheder til at streame live OL udsendelser. Det er NBC, der sidder på TV rettighederne til OL i USA.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs