MediaWatch

Telenor indgår samarbejde om portugisisk UMTS

Teleoperatøren ONI der ejes af Electricidade de Portugal meddeler, at man har valgt Telenor på grund af selskabets ledende position på det europæiske marked for telekommunikation. Det er forventningen, at den norske operatør vil kunne bibringe ONI større vedholdenhed og know-how, skriver WSJ.

Det er meningen at Telenor skal erhverve 20 procent af konsortiet ONI WAY, der byder på licenserne. De finansielle betingelser blev ikke offentliggjort i den forbindelse.

Den portugisiske regering har i modsætning til mange af dets europæiske modparter valgt at udbyde sine fire licenser i en såkaldt skønhedskonkurrence. Prisen per licens er 100 millioner euro og for at kunne komme i betragtning, skal man opfylde en række kriterier. Heriblandt kan nævnes dækningskapacitet og hastigheden af installationerne.

Udover det norsk-portugisiske samarbejde forventes de resterende licenser alle at gå til operatører hjemmehørende på det portugisiske marked. Disse er det Sonae SGPS ejede Optimus, Portugal Telecom selskabet TMN samt Vodafones datterselskab Telecel.

Licenserne vil blive uddelt inden udgangen af året.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs