MediaWatch

Bertelsmann investerer massivt

Bertelsmann, der er Europas største mediagruppe, vil indenfor et år forsøge at gøre BMG afdelingen til verdens førende musik selskab. Bertelsmann gruppens e-handelsafdeling, der består af Bertelsmanns amerikanske og europæiske internetforretninger, satser på at blive de største leverandører af bøger, CD'ere og DVD film indenfor en periode på to år, skriver Financial Times.

Bertelsmann trækker sig ud af sine internetadgangs- aktiviteter og vil i stedet bruge kapital til den planlagte ekspansion. Selskabet vil indtil 2003 investere 7 milliarder D-mark i sine e-handels aktiviteter og overvejer erhvervelser indenfor branchen for digitale musikprodukter.

Bertelsmanns resultater for året viser et overskud på 1,32 milliarder D-mark i forhold til sidste år, hvor overskuddet kun udgjorde 910 millioner D-mark. Omsætningen steg med 25 procent til 32,39 milliarder D-mark, godt hjulpet af konsolideringen af CLT-Ufa. Det forventes at omsætningen i Bertelsmann vil stige i det kommende år til 39 milliarder D-mark.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs