MediaWatch

Udenrigsministeriet outsourcer IT-drift

Aftalen træder i kraft den 1. november og er en videreførelse af Udenrigsministeriet IT-strategi gennem den sidste årrække, hvor eksterne leverandører har varetaget den daglige drift af IT-udstyret. Kontrakten omfatter drift og vedligehold, samt opdatering af infrastruktur indeholdende pc'er, servere, printere og kommunikationsudstyr. Merkantildata estimerer, at rammeaftalen har en værdi af ca. 40 millioner kr. over kontraktperioden.

Aftalen er en driftaftale indenfor Merkantildatas strategiske satsning på netværk- og kommunikationsservices. Flere virksomheder vælger at outsource driften af IT-infrastrukturen til trejdepart, for at skabe tid og råderum for forretningsudvikling og innovation i IT-organisationens frontoffice-strategier. Merkantildatas vision er at gøre IT-drift lige så ukompliceret for kunderne som at få strøm fra et stik i væggen."

Merkantildata er en del af den norsk ejede Merkantildata ASA koncern, der er en af Skandinaviens største ICT-virksomheder med 6.400 medarbejdere fordelt i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Merkantildata servicere kunder som Post Danmark, Codan, Bankernes EDB Central og BRF Kredit i driften af deres Backofficesystemer.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs