MediaWatch

Udenrigsministeriet outsourcer IT-drift

Aftalen træder i kraft den 1. november og er en videreførelse af Udenrigsministeriet IT-strategi gennem den sidste årrække, hvor eksterne leverandører har varetaget den daglige drift af IT-udstyret. Kontrakten omfatter drift og vedligehold, samt opdatering af infrastruktur indeholdende pc'er, servere, printere og kommunikationsudstyr. Merkantildata estimerer, at rammeaftalen har en værdi af ca. 40 millioner kr. over kontraktperioden.

Aftalen er en driftaftale indenfor Merkantildatas strategiske satsning på netværk- og kommunikationsservices. Flere virksomheder vælger at outsource driften af IT-infrastrukturen til trejdepart, for at skabe tid og råderum for forretningsudvikling og innovation i IT-organisationens frontoffice-strategier. Merkantildatas vision er at gøre IT-drift lige så ukompliceret for kunderne som at få strøm fra et stik i væggen."

Merkantildata er en del af den norsk ejede Merkantildata ASA koncern, der er en af Skandinaviens største ICT-virksomheder med 6.400 medarbejdere fordelt i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Merkantildata servicere kunder som Post Danmark, Codan, Bankernes EDB Central og BRF Kredit i driften af deres Backofficesystemer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs