MediaWatch

Thompson oplever fald i nettofortjenesten

Firmaets nettofortjeneste er faldet fra 203 millioner euro sidste år, til 120 millioner euro i år. Faldet i fortjenesten var dog forventet, fordi den store fortjeneste sidste år blev løftet af salget af aktier udenfor kernevirksomheden, til en værdi af 149 millioner euro. Driftsresultatet i den første halvdel steg til 202 millioner euro fra 157 millioner euro i samme periode sidste år, skriver Wall Street Journal.

Købet af det engelske firma Racal Electronics PLC blev afsluttet i juni. Ifølge Thomson CSF skyldes nettofortjenesten i det første halvår på 120 millioner euro primært et udbytte fra aktier på 115 millioner euro.

Firmaet har i år investeret 2,12 milliarder euro i årets første halvdel sammenlignet med 269 millioner euro sidste år. Pengene er bl.a. gået til erhvervelsen af Racal og til at stifte et 50/50 joint venture med Samsung Corp. i Sydkorea. Resten er gået til købet af flere aktier i Shorts Missile Systems. De store investeringer er finansieret via gæld, der 30. juni var på 1,83 milliarder euro, mens den sidste år lå på 410 millioner euro.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs