MediaWatch

Intel nedgraderet

Richard Whittington, der er analytiker for banken, har i en rapport konkluderet, at selskabets svigtende evne til at levere sine produkter vil skubbe de økonomiske forventninger i negativ retning, skriver ZDNet.

Whittington konkluderer, at der på trods af prognoser, der fastslår at en tilrådelig stigning i leverancerne af mikroprocessorer for anden halvdel af finansåret ikke er tegn på, at Intel holder sig indenfor forventningerne for tredje kvartal. Det samme gør sig gældende for fjerde kvartal.

Indsamlet materiale indikerer leveringsproblemer for selskabets processorer og giver anledning til spekulationer om, hvorvidt selskabet for at undgå tilsvarende problemer, som dem der fulgte i kølvandet på selskabets seneste chiplancering, har neddroslet produktionen af PIII chips.

På den baggrund er forventningerne til selskabets indtægt for tredje kvartal ændret fra 9,4 milliarder dollar til 9,1 milliarder, svarende til en indtjening på 38 cent per aktie mod tidligere 39 cent. For fjerde kvartal er indtægten faldet fra 10,6 milliarder til 10,1 milliarder dollar. Igen et fald på 1 cent fra 45 cent per aktie til 44 cent.

Forventningen til årsresultatet blev herefter et fald fra 36,62 milliarder dollar eller 1,68 dollar per aktie til 35,52 milliarder svarende til 1,66 dollar per aktie.

Intels aktie faldt umiddelbart efter offentliggørelsen af rapporten 3,19 til et leje på 61,75.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs