Mangel på arbejdskraft inden for e-business

MediaWatch

En undersøgelse foretaget af the European Information Technology Observatory (EITO) viser, at det samlede behov i Europa for IT arbejdskraft og e-business specialister i år er opgjort til 14,5 millioner jobs. Som markedet er i dag, mangler Europa imidlertid 1,23 millioner IT specialister og 660.000 e-business specialister, skriver Financial Times. Med andre ord er der en samlet mangel på IT- og e-business specialister på 13 procent af det totale antal medarbejdere inden for disse områder.

Formanden for EITO, Bruno Lamborghini, har i denne anledning udtalt, at der er et presserende behov for at reducere underskuddet på kvalificeret arbejdskraft. I modsat fald kan konsekvensen være, at Europa kommer til at opleve en afdæmpet økonomisk udvikling med for lav produktivitet. Blandt andet vil små og mellemstore virksomheder have vanskeligt ved at etablere sig i den nye Internet økonomi. Og ikke mindst vil Europa være ude af stand til at tage kampen om e-business op med USA.

Bruno Lamborghini anbefaler de nationale regeringer at revidere deres uddannelsessystemer. For eksempel bør der satses på mere samarbejde mellem den private og offentlige sektor med henblik på at skabe IT-kvalifikationer på alle niveauer, ligesom der bør skabes effektive efteruddannelsessystemer på de relevante områder. Også liberale immigrationsregler for udlændinge med IT-kvalifikationer anbefales af Lamborghini.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også