MediaWatch

Velkommen! Sumo.dk er lukket

Fredag den 4. august dette år åbnede den svenske online-forretning Sumo.se en dansk afdeling, Sumo.dk, der skulle forhandle elektronik og Hi-fi-udstyr. Fredag den 8. september - blot 35 dage efter åbningen - var lukningen af e-handelsforretningen Sumo.dk allerede en realitet. Ejerne, svenske Spray, drejede nøglen om.

Sumo.dk lagde første - og eneste måned - ud med 11.000 medlemmer, der jævnligt ville få sumo.dk's reklame-e-mails tilsendt. Country manager Peter Ibsen siger til Mediawatch, at det var 400 procent flere end Sumo.dk havde budgetteret med.

- Vi var temmelig overrasket. Selvfølgelig syntes vi, at konceptet er godt, og vi troede da på det, men 11.000 medlemmer er rigtig mange. Vi brugte næsten ingen penge på markedsføring - måske 25 procent af det månedlige markedsføringsbudget, men så heller ikke mere. I den første måned var vores omsætning langt højere end vores markedsføringsudgifter. Den slags må siges at være usædvanligt for en nystartet virksomhed, siger country manager Peter Ibsen fra Sumo.dk til Mediawatch.

Blandt andet på det grundlag er Peter Ibsen overrasket over Sprays meget hurtige lukning. At tingene går stærkt i IT-branchen er de færreste i tvivl om. Men kun at have åbent i 35 dage var en oplevelse country manager Peter Ibsen ikke havde regnet med han skulle opleve. Samme dag som Spray tog beslutningen om at lukke Sumo.dk havde den danske online-forretning rekord af besøgende.

Mediawatch erfarer, at flere større virksomheder har meldt deres interesse for eventuelt at overtage Sumo's forretning. Det forventes, at en afklaring snart vil finde sted.

Sumo findes som e-handelssite i Sverige. Ifølge Sumo.se's oplysninger har de over 96. 000 unikke besøgende om måneden og har oplevet en rekord omsætning i sommerferieperioden, som ellers er den sløveste periode for e-handel.

På Sumo.dk's hjemmeside står der i dag: "Velkommen! Sumo.dk er lukket". Sumo blev grundlagt i Sverige i 1999 af Spray, Axel Johnsen Gruppen, NovAx og Stig Alvin og Johan Törneman. E-handelssitet blev lanceret i Sverige i november 1999 og har hurtigt etableret sig som et af Sveriges førende e-handelsbutikker.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs