MediaWatch

SBC køber DSL af Covad

USAs største telefonselskab, det San Antonio-Texas baserede SBC, garanterer at købe for mindst 600 millioner højhastigheds DSL servicer af det Santa Clara Californien baserede Covad i løbet af de næste seks år. SBC er det lokale telefonselskab for det meste af sydvest og midtvest regionen. SBC kommer til at sælge disse DSL servicer både indenfor de 13 stater, som selskabet allerede besidder, og de nye markeder som det tidligere Baby Bell har planer om at gå ind på, skriver CNN.

Aftalen understreger de enorme omkostninger, der er forbundet med at installere det specielle netværksudstyr, der er nødvendigt for at sende digitale signaler over kobber telefonledninger. SBC offentliggjorde sidste år et initiativ på 6 milliarder dollar til at opgradere sit telefonnetværk til DSL eller digitale abonnenter. Covad Communications har brugt omkring 500 millioner dollar til at installere sit eget DSL udstyr i telefonselskaber rundt omkring i USA og forbundet dem med Covads eget nationale netværk.

Oven i de store udgifter kæmper telefonselskaber som SBC for at nå op på niveau med kabel TV selskaber som AT&T og Time Warner, der allerede på et tidligt tidspunkt har sat sig på markedet for salg af højhasigheds-webtjenester. En lignende situation førte sidste måned til, at SBCs rival Verizon Communications fusionerede med Covad rivalen NorthPoint Communications. Her investerede Verizon 800 millioner dollar i den kombinerede DSL forretning mod 55 procents ejerskab af NorthPoint.

SBC leverer lokal telefonservice til 61,2 millioner kunder men har indtil videre kun skrevet 400.000 kunder op til DSL. Selv med et budget på seks milliarder dollar ville SBC ikke have kunnet realisere indførelsen af DSL på nogle af sine største markeder før sent næste år. Eftersom Covad allerede er etableret i adskillige områder, hvor SBC stadigvæk mangler at opgradere sine egne faciliteter, vil alliancen gøre det muligt for SBC at tilbyde DSL service hurtigere til en del kunder.

SBC har primært satset på at levere DSL løsninger til privatabonnenter, men Covads hurtigere teknologi åbner muligheder for, at SBC kan forsyne erhvervskunder til en højere pris. Fordelen for Covad er, at kapitalindskuddet vil hjælpe selskabets planer om udvidelser af DSL netværket, der forventes at række ud til ca. halvdelen af alle amerikanske hjem og erhvervsvirksomheder ved slutningen af året.

Handlen blev godt modtaget på Wall Street, hvor investorer er ved at være trætte af internet-virksomheder, der er fulde af løfter men ikke generer profit. SBC-aktier steg med 62 cent pr. aktie til 45,68 dollar pr. aktie på New Yorks aktiebørs. Covads aktie steg 2 dollar pr. aktie til 20,38 dollar på Nasdaq, hvilket udgør en stigning på ca. 11 procent, dog uden at nå op på niveauet fra marts på 66 dollar pr. aktie.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs