MediaWatch

Kina vælger CDMA mobilteknologi

Ifølge udtalelser fra den kinesiske telekommunikationsminister, Wu Jichuan, vil Kina indføre CDMA som standardteknologi for mobiltelefoni. Dermed afkræfter ministeren forlydender i juni måned fra en ledene medarbejder i China Unicom, der er landets næststørste mobiloperatør, om at Unicom ingen intentioner har om at indføre CDMA-standarden, skriver Financial Times.

Den udtalelse udløste i sin tid et signifikant fald i aktiekursen for virksomheden Qualcomm, som har udviklet CDMA-teknologien, og som står til at blive hovedleverandør til det kinesiske marked. Telekommunikationsministeren kritiserer i samme vendinger forskellige statsiværksatte mediarapporter, som også har afvist, at China Unicom ville indføre CDMA.

CDMA er verdens største konkurrent til den europæiske standard GSM, og anvendes blandt andet som den mest udbredte standard i USA. Kina udgør et potentielt milliardmarked for de vestlige leverandører af netværksteknologi, og valget af den teknologiske standard har dermed stor betydning for koncerner som Qualcomm og Lucent, som udvikler og fremstiller CDMA teknologi og Nokia og Ericsson, som også leverer udstyr til GSM.

China Mobile, der er det dominerende mobilselskab i Kina, bygger på GSM og har endnu ikke offentligt meddelt, at man vil etablere CDMA-netværk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs