MediaWatch

Kina vælger CDMA mobilteknologi

Ifølge udtalelser fra den kinesiske telekommunikationsminister, Wu Jichuan, vil Kina indføre CDMA som standardteknologi for mobiltelefoni. Dermed afkræfter ministeren forlydender i juni måned fra en ledene medarbejder i China Unicom, der er landets næststørste mobiloperatør, om at Unicom ingen intentioner har om at indføre CDMA-standarden, skriver Financial Times.

Den udtalelse udløste i sin tid et signifikant fald i aktiekursen for virksomheden Qualcomm, som har udviklet CDMA-teknologien, og som står til at blive hovedleverandør til det kinesiske marked. Telekommunikationsministeren kritiserer i samme vendinger forskellige statsiværksatte mediarapporter, som også har afvist, at China Unicom ville indføre CDMA.

CDMA er verdens største konkurrent til den europæiske standard GSM, og anvendes blandt andet som den mest udbredte standard i USA. Kina udgør et potentielt milliardmarked for de vestlige leverandører af netværksteknologi, og valget af den teknologiske standard har dermed stor betydning for koncerner som Qualcomm og Lucent, som udvikler og fremstiller CDMA teknologi og Nokia og Ericsson, som også leverer udstyr til GSM.

China Mobile, der er det dominerende mobilselskab i Kina, bygger på GSM og har endnu ikke offentligt meddelt, at man vil etablere CDMA-netværk.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs