MediaWatch

Alliance mellem Dell og Toshiba

Dell Computer, der er verden største indenfor direkte salg af PC'er, slår sig sammen i en strategisk alliance med det japanske elektronikfirma Toshiba Corp. Alliancen består i, at Dell aftager diverse komponenter heriblandt memory, lagerprodukter og flydende krystaldisplays (LCD). Aftalen vil i fremtiden omfatte flere teknologiske produkter som f.eks. batterier, skriver CNN.

Dell overvejer også at købe Toshibas nye lav temperatur poly-silikone LCD'ere og memory-produkter, der er mere komplekse. Ifølge talsmand for Dell, Rick Scott, udgør aftalen mere end blot en indkøbsaftale. Den er udtryk for et omfattende samarbejde med hensyn til fælles teknologi, forskning og udvikling. Toshiba, der er anerkendt for sine transportable computere, har allerede haft en leveringsaftale med Dell, der sikrede dem prisen "Gold Supplier Award" fra Dell.

Transportable computere får stadig større betydning for Dell i takt med at kunderne skifter til notebook frem for desktop løsninger. I sidste kvartal, der sluttede 28. juli, steg Dells forsendelser af Inspiron og Latitude notebook computere mere end 1,7 gange hurtigere end den gjorde indenfor industrien i gennemsnit for notebook maskiner. Indtjeningen for transportable produkter steg med 60 procent i samme kvartal. Dell aktien faldt med 28 cent til 38,59 dollar ved mandagens eftermiddagshandel.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs