MediaWatch

Alliance mellem Dell og Toshiba

Dell Computer, der er verden største indenfor direkte salg af PC'er, slår sig sammen i en strategisk alliance med det japanske elektronikfirma Toshiba Corp. Alliancen består i, at Dell aftager diverse komponenter heriblandt memory, lagerprodukter og flydende krystaldisplays (LCD). Aftalen vil i fremtiden omfatte flere teknologiske produkter som f.eks. batterier, skriver CNN.

Dell overvejer også at købe Toshibas nye lav temperatur poly-silikone LCD'ere og memory-produkter, der er mere komplekse. Ifølge talsmand for Dell, Rick Scott, udgør aftalen mere end blot en indkøbsaftale. Den er udtryk for et omfattende samarbejde med hensyn til fælles teknologi, forskning og udvikling. Toshiba, der er anerkendt for sine transportable computere, har allerede haft en leveringsaftale med Dell, der sikrede dem prisen "Gold Supplier Award" fra Dell.

Transportable computere får stadig større betydning for Dell i takt med at kunderne skifter til notebook frem for desktop løsninger. I sidste kvartal, der sluttede 28. juli, steg Dells forsendelser af Inspiron og Latitude notebook computere mere end 1,7 gange hurtigere end den gjorde indenfor industrien i gennemsnit for notebook maskiner. Indtjeningen for transportable produkter steg med 60 procent i samme kvartal. Dell aktien faldt med 28 cent til 38,59 dollar ved mandagens eftermiddagshandel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs