MediaWatch

IT-ressourcer anvendes godt i Danmark

Det amerikanske analysefirma Meta Group har i samarbejde med Stanford University udarbejdet et internationalt index over digitale frontløber-lande. Index'et fremhæver Danmark for hurtigt voksende innovative virksomheder, der anvender sine ressourcer godt til at gennemføre transformation til den nye digitale økonomi, skriver Børsen.

Index'et, der er rettet mod definitionen af "ny økonomi", benytter sig af fem dimensioner til at evaluerer nationernes konkurrencedygtighed:

- Viden-job (senior management)
- Graden af transformation til en digital økonomi
- Globalisering

De skandinaviske lande klarer sig generelt set godt i index'et. Særlig Sverige og Finland, hvis telefoniselskaber Nokia og Ericsson efterhånden fungerer som skandinaviske lokomotiver i den nye økonomi, klarer sig godt ifølge index'et.

Ifølge undersøgelsen er nøglen til succes i den "ny økonomi" de tre områder: investeringer i telekommunikation, høj anvendelse computere og høj anvendelse af internetopkoplinger. Forhold som de skandinaviske lande alle gennemfører ifølge index'et.

Mere fra MediaWatch

Eventchef på Gyldendal stopper

Efter knap fire år på forlaget, hvor hun har arbejdet for at åbne Gyldendal mere op for læserne, har eventchef fået nyt job.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs