MediaWatch

IT-ressourcer anvendes godt i Danmark

Det amerikanske analysefirma Meta Group har i samarbejde med Stanford University udarbejdet et internationalt index over digitale frontløber-lande. Index'et fremhæver Danmark for hurtigt voksende innovative virksomheder, der anvender sine ressourcer godt til at gennemføre transformation til den nye digitale økonomi, skriver Børsen.

Index'et, der er rettet mod definitionen af "ny økonomi", benytter sig af fem dimensioner til at evaluerer nationernes konkurrencedygtighed:

- Viden-job (senior management)
- Graden af transformation til en digital økonomi
- Globalisering

De skandinaviske lande klarer sig generelt set godt i index'et. Særlig Sverige og Finland, hvis telefoniselskaber Nokia og Ericsson efterhånden fungerer som skandinaviske lokomotiver i den nye økonomi, klarer sig godt ifølge index'et.

Ifølge undersøgelsen er nøglen til succes i den "ny økonomi" de tre områder: investeringer i telekommunikation, høj anvendelse computere og høj anvendelse af internetopkoplinger. Forhold som de skandinaviske lande alle gennemfører ifølge index'et.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs