MediaWatch

Konsulentfirmaer i krise

Inden for de seneste par uger har en række førende amerikanske konsulentvirksomheder annonceret negative kvartalstal, hvilket har medført en generel mistillid til konsulentbranchens økonomiske udvikling - med dramatiske kursdyk til følge. Det skriver New York Times.

Blandt andet har konsulentfirmaerne været vidne til et samlet fald i deres aktiekurser på 15 procent siden 29. august. Men hvis man ser på en række af firmaerne enkeltvis, er tabene væsentligt større. To af de større firmaer - Viant og IXL - har oplevet kursfald fra henholdsvis årets bedste på 63,56 dollars og 58,75 dollars pr. aktie til nu 7,53 dollars og 6,44 dollars pr. aktie. IXL har efterfølgende annonceret en mandskabsreduktion på 350 medarbejdere som følge af krisen.

Flere af konsulentfirmaerne har i tredje kvartal 2000 måttet lægge ryg til store omsætnings- og indtægtstab på mellem 15 procent og 20 procent i forhold til andet kvartal 2000. Hovedårsagen skal ifølge New York Times findes i et væsentlig neddæmpet behov for de ydelser, som firmaerne typisk har leveret. Fødselshjælp til Internet "start-ups" er ikke længere i fokus, men derimod mere komplekse konsulentydelser. For eksempel i relation til større e-handels løsninger, som udvikling af komplicerede systemer til for eksempel lagerstyring, kundedatabaser m.v.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs