MediaWatch

Stop fusionsbureaukrati

En gruppe af amerikanske senatorer og kongresmedlemmer har tilbragt det sidste år med at få gennemført en lovgivning, der sætter en tidsgrænse på FCC's fusionsundersøgelser og som bedre definerer hvilke offentlighedsinteresser FCC skal varetage når organet undersøger gigantfusioner. Det skriver CNET.

Arbejdet vil muligvis snart udarte sig i klare lovmæssige resultater. "Vi har stemmerne", siger det republikanske kongresmedlem Mike Chappell til CNET, men understreger, at han ønsker bred opbakning til et lovforslag - også fra demokraterne.

En række talsmænd fra lobbyorganisationer der repræsenterer tele- og internetindustrien har i den seneste tid beklaget sig over FCC's dramatiske indflydelse og lange sagsbehandlingstid. Ifølge lobbyisterne kan det tage mere end 180 dage for FCC at undersøge en selv en mindre selskabssammenlægning.

- Det er usikkerheden, der slår et firma ihjel. Det rammer dine aktier fordi investorerne ikke ved, hvad der sker med firmaet, sigeren tele-lobbyist, hvis firma har prøvet at gennemgå en godkendelsesproces hos FCC. Telefirmaerne er nervøse for åbnet at kritisere FCC, da de frygter repressalier fra kommissionen.

FCC er et uafhængigt organ nedsat af den amerikanske regering, og som er direkte ansvarlig overfor den amerikanske Kongres. FCC blev etableret I forbindelse med "the Communications Act of 1934" og beskæftiger sig med både amerikanske og internationale forhold vedrørende radio, TV, netværk, satellitter and kabler.

FCC består af fem kommissions-medlemmer udvalgt af den amerikanske præsident og godkendt af Senatet for en femårig periode. Præsidenten udnævner en af de fem kommissions-medlemmer som formand for FCC. Kun tre af kommissions-medlemmerne må være medlem af det samme politiske parti, og ingen af dem må have økonomiske interesser i kommissionens arbejdsområde.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs