MediaWatch

Media 2 erstattes af Media Plus

Det første udkast til EUs støtteprogram for medier, Media Plus, har været til høring hos EU medlemslandenes regeringer. Media Plus afløser Media 2 ved årsskiftet og slutter i år 2005.

Europarådet, der består af EU-landenes regeringsrepræsentanter, har godkendt EU kommissionens budgetramme på 3,2 milliarder kroner for Media Plus. Beløbet udgør en forøgelse på 400 millioner kroner. I forbindelse med Media Plus, vil der komme mere fokus på digitale initiativer, men størstedelen af støtten vil fortsat gå til TV- og filmsektoren, skriver AVM.

Det nye mediestøtteprogram betyder ændringer indenfor bl.a. uddannelse, i form af større fokus på initiativer, der involverer ny teknologi. Indenfor udvikling, vil der fortsat være støtte til enkelte projekter, men al støtte til virksomhedsudvikling og udarbejdelse af forretningsplaner bliver indstillet.
Mht. distribution bliver der forøget støtte til online distribution via Internettet og Video On Demand (VOD) samt til offline distribution i form af video- og DVD-udgivelser.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs