MediaWatch

Media 2 erstattes af Media Plus

Det første udkast til EUs støtteprogram for medier, Media Plus, har været til høring hos EU medlemslandenes regeringer. Media Plus afløser Media 2 ved årsskiftet og slutter i år 2005.

Europarådet, der består af EU-landenes regeringsrepræsentanter, har godkendt EU kommissionens budgetramme på 3,2 milliarder kroner for Media Plus. Beløbet udgør en forøgelse på 400 millioner kroner. I forbindelse med Media Plus, vil der komme mere fokus på digitale initiativer, men størstedelen af støtten vil fortsat gå til TV- og filmsektoren, skriver AVM.

Det nye mediestøtteprogram betyder ændringer indenfor bl.a. uddannelse, i form af større fokus på initiativer, der involverer ny teknologi. Indenfor udvikling, vil der fortsat være støtte til enkelte projekter, men al støtte til virksomhedsudvikling og udarbejdelse af forretningsplaner bliver indstillet.
Mht. distribution bliver der forøget støtte til online distribution via Internettet og Video On Demand (VOD) samt til offline distribution i form af video- og DVD-udgivelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs