MediaWatch

Nokia introducerer infotainment-apparat

Verdens førende fremstiller af mobiltelefoner finske Nokia har på International Broadcasting Convention (IBC) i Amsterdam introduceret en prototype af Nokia Media Terminal et såkaldt "infotainment" apparat der giver brugeren mulighed for at se såvel digitalt TV som Internetbaseret indhold på enten TV eller PC, skriver IDG.

Det nye system der bygger på åbne standarder kan blandt andet gøre brug af HTML Hyper Text Markup Language, styres af operativsystemet Linux og har en browser benævnt Mozilla.

Ifølge Katarina Hägg talskvinde for selskabets svenske afdeling der står bag udviklingen af apparatet er den åbne standard bevidst valgt idet man ønsker at apparatet der ikke er tænkt som alenestående skal kunne agere med så mange apparater som muligt.

Nokia Media Terminal giver brugeren en lang række af muligheder. Blandt disse kan nævnes: TV/Internet splitskærm, video on demand, 3Dspil og email. Systemet vil ligeledes kunne tilsluttes printere og digitalekameraer.

Apparatet der forventes undervejs i midten af 2001 er trods en global vinkel hovedsageligt tiltænkt det europæiske og amerikanske marked og vil højst sandsynligt først blive udbudt til salg i Skandinavien således Hägg.

Prisniveauet forventes at ligge mellem 1600 og 6400 kroner alt afhængigt af serviceudbydernes interesse for apparatet.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs