MediaWatch

Sol indleder alliance med Tucows

Aftalen mellem de to Internet-firmaer betyder at hele indholdet på Tucows lægges ind i SOL's portaler. SOL bliver dermed først i Norden med et filarkiv af dette format som del af porteføljen.

Ifølge administrerende direktør Lars Folkmann fra SOL er et filarkiv særdeles velegnet til distribution på Internettet, og det giver SOLs brugere adgang til al seriøs software, som findes på Nettet.

Hos SOL ser man også en mulighed for at positionere portalen som en effektiv og brugervenlig markedsplads for distribution af software.

- Dette er et produkt for fremtiden, indrettet på den båndbredde, som efterhånden vil blive almindelig i skandinaviske husstande, siger Lars Folkmann.

Det canadiske selskab Tucows er verdens førende distributør af gratis software på Internettet. Selskabet besidder et filarkiv med over 30.000 programmer, bestående af såvel hjælpeværktøjer til både små og store applikationer som spil og underholdning for flere typer platforme, herunder Windows, Macintosh og Linux.

-Vi har det grundlæggende mål at distribuere vores indhold og tjenester via partnere med et stærkt kundefokus, forklarer Elliot Noss, CEO i Tucows Inc.

- SOL formidler vores programmer til flere end 4 millioner brugere i Skandinavien, tilpasset lokale forhold.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs