MediaWatch

Stigning i teknologiaktier

Aktieindekset for den teknologibaserede Nasdaqbørs er forblevet uændret i forhold til sidste uge. Til gengæld er internetaktierne steget med 2,2 procent. En af årsagerne til stigningen er, at Internettets stormagasin Amazon.com's aktier er steget, skriver Erhvervsbladet.

Stigningen er efter sigende motiveret af analysebureauet Gartner's forudsigelser om en fordobling af antallet af juleindkøb på Internettet. Samtidig har Microsoft oplyst, at deres kommende udgave af styresystemet Windows understøtter TV, således at internetadgang bliver en integreret del af fjernsynet.

I Europa steg det samlede aktieindeks med 2,8 procent. Investorerne har især efter den omfattende korrektion der forløb fra marts til august købt ind af teknologi- og medieaktier. Den største teknologiaktie i Europa, Nokiaaktien, steg med hele 10 procent i løbet af ugen. Nokia har været succesfuld i dets forsøg med højhastigheds mobilt Internet og har modtaget en ordre fra australske Cable & Wireless på et mobilt højhastighedsnetværk.

T-Online, der er Deutsche Telekoms internetselskab, steg 14 procent og har med henblik på at dække hele Europa, erhvervet Spaniens næststørste internetudbyder Jazztel. Købet giver T-Online adgang til et større spansktalende marked inklusive Sydamerika.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs