Stigning i teknologiaktier

MediaWatch

Aktieindekset for den teknologibaserede Nasdaqbørs er forblevet uændret i forhold til sidste uge. Til gengæld er internetaktierne steget med 2,2 procent. En af årsagerne til stigningen er, at Internettets stormagasin Amazon.com's aktier er steget, skriver Erhvervsbladet.

Stigningen er efter sigende motiveret af analysebureauet Gartner's forudsigelser om en fordobling af antallet af juleindkøb på Internettet. Samtidig har Microsoft oplyst, at deres kommende udgave af styresystemet Windows understøtter TV, således at internetadgang bliver en integreret del af fjernsynet.

I Europa steg det samlede aktieindeks med 2,8 procent. Investorerne har især efter den omfattende korrektion der forløb fra marts til august købt ind af teknologi- og medieaktier. Den største teknologiaktie i Europa, Nokiaaktien, steg med hele 10 procent i løbet af ugen. Nokia har været succesfuld i dets forsøg med højhastigheds mobilt Internet og har modtaget en ordre fra australske Cable & Wireless på et mobilt højhastighedsnetværk.

T-Online, der er Deutsche Telekoms internetselskab, steg 14 procent og har med henblik på at dække hele Europa, erhvervet Spaniens næststørste internetudbyder Jazztel. Købet giver T-Online adgang til et større spansktalende marked inklusive Sydamerika.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Prisen på Nordisk Film+ stiger fra okrober med ti kr. om måneden. | Foto: Nordisk Film+ / Pr

Nordisk Film-streamingtjeneste hæver prisen

For abonnenter