MediaWatch

Tiscali overtager World Online

Handlen, der forventes at tage form af en aktiebytning mellem de to selskaber, skaber dermed Europas næststørste Internet adgangs selskab kun overgået af Deutsche Telekoms mobilselskab T-Mobile, skriver Financial Times.

Det nye selskab, der forventes at operere under Tiscalis navn, får World Onlines nuværende bestyrelsesformand James Kinsella i en ledelsesmæssig rolle. Kinsella blev hentet til World Online fra Microsoft som afløsning for stifteren Nina Brink.

Kinsella har tidligere udtalt, at han ønsker at transformere World Online til et netværks-kommunikationsselskab for på denne måde at udvide selskabets aktiviteter på teleområdet til at omfatte bredbåndsløsninger til såvel private som forretningsmæssige forbrugere.

Visse analytikere forholder sig skeptiske overfor den forestående handel. Således mener Lars Goddell, analytiker hos Forrester Researchs hollandske afdeling, at Tiscali slet ikke er egnet som samarbejdspartner i en handel af denne type. Han mener, World Online bør se sig om efter væsentligt stærkere aktører på teleområdet uden dog i den forbindelse at nævne deciderede navne.

Det nye selskab vil, hvis man skal holde sig til de opgivne tal, kunne starte ud med et kundegrundlag på godt 4,6 millioner abonnenter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs