MediaWatch

Tiscali overtager World Online

Handlen, der forventes at tage form af en aktiebytning mellem de to selskaber, skaber dermed Europas næststørste Internet adgangs selskab kun overgået af Deutsche Telekoms mobilselskab T-Mobile, skriver Financial Times.

Det nye selskab, der forventes at operere under Tiscalis navn, får World Onlines nuværende bestyrelsesformand James Kinsella i en ledelsesmæssig rolle. Kinsella blev hentet til World Online fra Microsoft som afløsning for stifteren Nina Brink.

Kinsella har tidligere udtalt, at han ønsker at transformere World Online til et netværks-kommunikationsselskab for på denne måde at udvide selskabets aktiviteter på teleområdet til at omfatte bredbåndsløsninger til såvel private som forretningsmæssige forbrugere.

Visse analytikere forholder sig skeptiske overfor den forestående handel. Således mener Lars Goddell, analytiker hos Forrester Researchs hollandske afdeling, at Tiscali slet ikke er egnet som samarbejdspartner i en handel af denne type. Han mener, World Online bør se sig om efter væsentligt stærkere aktører på teleområdet uden dog i den forbindelse at nævne deciderede navne.

Det nye selskab vil, hvis man skal holde sig til de opgivne tal, kunne starte ud med et kundegrundlag på godt 4,6 millioner abonnenter.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs