MediaWatch

Hutchinson Whampoa overvejer salg af Vodafone-andel

Efter at have frasolgt en 1,5 procents andel i det britiske selskab i foråret står Hutchinson Whampoa nu foran et muligt frasalg af en andel på 3,4 procent.Handelen indbragte i øvrigt selskabet 3,23 milliarder engelske pund og blev således verdens største aktieintroduktion, skriver Financial Times.

En talsmand for selskabet siger, at man endnu ikke har afgjort, hvorledes man vil gribe sagen an. Det forlyder, at Hong Kong konglomeratet efter fredagens udløb af "lock-up" aftalen har henvendt sig til en række investeringsbanker for at høre om hvilke muligheder, der er for en afhændelse af aktieandelen.

Ifølge bankerne kan en eventuel afhændelse ske enten i form af konvertible obligationer eller ved en ny aktieintroduktion. Hvis der bliver tale om konvertible obligationer, vil en sådan handel kunne foretages til markedsprisen, der er sat til godt 6 milliarder engelske pund. Dette vil hjælpe selskabet til at nedbringe dets skattemæssige forpligtigelser.

En handel i størrelsesordenen 6 milliarder og derover vil være en af de største af sin art.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs