MediaWatch

Hutchinson Whampoa overvejer salg af Vodafone-andel

Efter at have frasolgt en 1,5 procents andel i det britiske selskab i foråret står Hutchinson Whampoa nu foran et muligt frasalg af en andel på 3,4 procent.Handelen indbragte i øvrigt selskabet 3,23 milliarder engelske pund og blev således verdens største aktieintroduktion, skriver Financial Times.

En talsmand for selskabet siger, at man endnu ikke har afgjort, hvorledes man vil gribe sagen an. Det forlyder, at Hong Kong konglomeratet efter fredagens udløb af "lock-up" aftalen har henvendt sig til en række investeringsbanker for at høre om hvilke muligheder, der er for en afhændelse af aktieandelen.

Ifølge bankerne kan en eventuel afhændelse ske enten i form af konvertible obligationer eller ved en ny aktieintroduktion. Hvis der bliver tale om konvertible obligationer, vil en sådan handel kunne foretages til markedsprisen, der er sat til godt 6 milliarder engelske pund. Dette vil hjælpe selskabet til at nedbringe dets skattemæssige forpligtigelser.

En handel i størrelsesordenen 6 milliarder og derover vil være en af de største af sin art.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs