MediaWatch

Auktion på mobillicenser for 319 millioner

Mere end 1000 licenser til trådløs kommunikation blev solgt i løbet af forrige uges auktion, der sluttede fredag og handlede om spektrum i 172 byer i USA. De 14 virksomheder der vandt licenserne, er primært små virksomheder. De vil have mulighed for at benytte spektrumet til forskellige tjenester som mobiltelefoni, og dataservice, voice mail og fax servicer og tovejs-Paging, skriver CNET.

Siden indførslen af Telekommunikationsloven fra 1996, har FCC holdt auktion over blokke af luftspektrum til mange forskellige formål. Flere af disse auktioner har resulteret i at milliardbeløb er gået fra kommunikationsvirksomheder til regeringen pga. den store efterspørgsel efter en så knap ressource.

Auktionen sluttede fredag og gav kun et lavt afkast af sig i forhold til forrige auktioner. Der er imidlertid fokus på to kommende auktioner, der vil involvere de fleste store mobiltelefoniudbydere. Blandt deltagerne vil være Nextel Communications, SBC Communications, Verizon Communications, Sprint PCS og VoiceStream Communications, der er støttet af Deutsche Telekom.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

Se flere jobs