MediaWatch

Auktion på mobillicenser for 319 millioner

Mere end 1000 licenser til trådløs kommunikation blev solgt i løbet af forrige uges auktion, der sluttede fredag og handlede om spektrum i 172 byer i USA. De 14 virksomheder der vandt licenserne, er primært små virksomheder. De vil have mulighed for at benytte spektrumet til forskellige tjenester som mobiltelefoni, og dataservice, voice mail og fax servicer og tovejs-Paging, skriver CNET.

Siden indførslen af Telekommunikationsloven fra 1996, har FCC holdt auktion over blokke af luftspektrum til mange forskellige formål. Flere af disse auktioner har resulteret i at milliardbeløb er gået fra kommunikationsvirksomheder til regeringen pga. den store efterspørgsel efter en så knap ressource.

Auktionen sluttede fredag og gav kun et lavt afkast af sig i forhold til forrige auktioner. Der er imidlertid fokus på to kommende auktioner, der vil involvere de fleste store mobiltelefoniudbydere. Blandt deltagerne vil være Nextel Communications, SBC Communications, Verizon Communications, Sprint PCS og VoiceStream Communications, der er støttet af Deutsche Telekom.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs