MediaWatch

Ny global e-handelsregister

I dag findes der ikke et global register over e-handel. Det er baggrunden for at nogle af verdens største IT-virksomheder, som blandt andre IBM, Microsoft, Ariba, SAP, Sun, Commerce One, Compaq og Dell, nu går sammen om at skabe en frit tilgængelig registreringsdatabase på Internettet, skriver Jyllands Posten.

IT-giganterne skaber tilsammen tre UDDI, som står for Universal Description, Discovery and Integration.

Opslagsværkene kommer til at indeholde "hvide sider", hvor e-handelsvirksomhederne er registreret med angivelse af navn, adresse og telefonnummer, og "gule sider", som indeholder en række mere detaljerede informationer om virksomhederne. Endelig vil der i den globale e-handels telefonbog også være "grønne sider" med oplysninger om de registrerede virksomheders IT-systemer.

Virksomhederne bag den nye registreringsordning har til hensigt at overdrage registret til en uafhængig international institution, når det er udviklet og indkørt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs