MediaWatch

Ny global e-handelsregister

I dag findes der ikke et global register over e-handel. Det er baggrunden for at nogle af verdens største IT-virksomheder, som blandt andre IBM, Microsoft, Ariba, SAP, Sun, Commerce One, Compaq og Dell, nu går sammen om at skabe en frit tilgængelig registreringsdatabase på Internettet, skriver Jyllands Posten.

IT-giganterne skaber tilsammen tre UDDI, som står for Universal Description, Discovery and Integration.

Opslagsværkene kommer til at indeholde "hvide sider", hvor e-handelsvirksomhederne er registreret med angivelse af navn, adresse og telefonnummer, og "gule sider", som indeholder en række mere detaljerede informationer om virksomhederne. Endelig vil der i den globale e-handels telefonbog også være "grønne sider" med oplysninger om de registrerede virksomheders IT-systemer.

Virksomhederne bag den nye registreringsordning har til hensigt at overdrage registret til en uafhængig international institution, når det er udviklet og indkørt.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs