MediaWatch

Patent på e-handel nærmer sig

De amerikanske patentmyndigheder har meddelt virksomheden DE Technology LLC, at virksomheden kan imødese at få patent på at bruge Internet til handelstransaktioner fra computer til computer. Det skriver Jyllands-Posten. Patentet er søgt i USA og 30 andre lande verden over.

Advokat Martin von Haller Grønbæk siger til Mediawatch.dk, at muligheden for at kunne patentere forretningsmodeller er helt vanvittig og er til skade for både virksomheder og samfundet, fordi det ødelægger Internettets innovation og kreativitet. Han peger endvidere på, at reglerne i Europa og USA er forskellige, og at USA tilsyneladende har en mere liberal praksis med hensyn til at kunne opnå patenter. Tidligere er det blandt andet set, at Amazon i USA har fået patent på "One-click-shopping"-processen.

DE Technology LLC har tænkt sig at kræve 0,3 procent af enhver e-handels transaktion, som er omfattet af patentet, og forventer en milliardindtægt fra patentet.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under rubrikken artikler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs