MediaWatch

Patent på e-handel nærmer sig

De amerikanske patentmyndigheder har meddelt virksomheden DE Technology LLC, at virksomheden kan imødese at få patent på at bruge Internet til handelstransaktioner fra computer til computer. Det skriver Jyllands-Posten. Patentet er søgt i USA og 30 andre lande verden over.

Advokat Martin von Haller Grønbæk siger til Mediawatch.dk, at muligheden for at kunne patentere forretningsmodeller er helt vanvittig og er til skade for både virksomheder og samfundet, fordi det ødelægger Internettets innovation og kreativitet. Han peger endvidere på, at reglerne i Europa og USA er forskellige, og at USA tilsyneladende har en mere liberal praksis med hensyn til at kunne opnå patenter. Tidligere er det blandt andet set, at Amazon i USA har fået patent på "One-click-shopping"-processen.

DE Technology LLC har tænkt sig at kræve 0,3 procent af enhver e-handels transaktion, som er omfattet af patentet, og forventer en milliardindtægt fra patentet.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under rubrikken artikler.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs