MediaWatch

Valtech har kurs opad

Det franske internetbureau Valtech har i løbet af årets første seks måneder formået at give et overskud på 15,6 millioner kroner på driften ud af en omsætning, der er vokset med 210 procent. Det danske Ahead indgår ikke i regnskabet før ved andet halvår, skriver Jyllands-Posten.

Det forventes, at Ahead vil få en omsætning på ca. 75 millioner kroner i første halvår uden aktiviteterne i Tyskland og England er iberegnet. Valtech forventer et driftsresultat for hele året svarende til 7 procent af omsætningen. Hvilket betyder, at både venture firmaet 2M Invest og Heimburger får overskud. Den generelle tendens indenfor dot.com branchen er ellers, at kurserne er raslet ned. Finansdirektør i Valtech, Mikael Thinghuus, giver udtryk for stor tilfredshed med resultaterne i både Ahead og Valtech.

Ventureselskabet 2M Invest høster en gevinst på 165 millioner kroner på en investering sidste år på blot 18 millioner kroner i Ahead, såfremt kursniveauet holdes frem til 2001. Jens Heimburger og 2M Invest har lov til at sælge 15 procent af deres aktier, og de må sælge yderligere 40 procent til april. De sidste 50 procent må vente til efteråret 2001.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs