MediaWatch

Italiensk UMTS auktion på vej

Den egentlige UMTS auktion skal efter planen først starte den 2. oktober, men nu er de selskaber blevet udvalgt, som får lov at deltage i den indledende "skønhedskonkurrence", hvor der skal konkurreres om levering af de bedste tekniske løsninger, skriver digitoday.no. Startprisen for de fem mobillicenser er 1,8 milliarder dollars.

De eksisterende GSM operatører i Italien er alle med i processen. Det drejer sig om Telecom Italia Mobile, Omnitel (kontrolleret af engelske Vodafone), Wind (ejet af bl.a. France Telecom) og Blu (ejet af bl.a. British Telecom).

Endvidere kæmper yderligere tre selskaber om den sidste licens, herunder Andala-konsortiet (ejet af bl.a. Hutchison Whampoa), Ipsen-konsortiet (ejet af bl.a. spanske Telefonica og finske Sonera) og endelig Tu Mobile.

En enkelt selskab, Anthill, fik ikke lov at deltage i konkurrencen, men har tænkt sig at anke denne afgørelse. Anthill er en sammenslutning af cirka 100 italienske selskaber.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs