MediaWatch

Italiensk UMTS auktion på vej

Den egentlige UMTS auktion skal efter planen først starte den 2. oktober, men nu er de selskaber blevet udvalgt, som får lov at deltage i den indledende "skønhedskonkurrence", hvor der skal konkurreres om levering af de bedste tekniske løsninger, skriver digitoday.no. Startprisen for de fem mobillicenser er 1,8 milliarder dollars.

De eksisterende GSM operatører i Italien er alle med i processen. Det drejer sig om Telecom Italia Mobile, Omnitel (kontrolleret af engelske Vodafone), Wind (ejet af bl.a. France Telecom) og Blu (ejet af bl.a. British Telecom).

Endvidere kæmper yderligere tre selskaber om den sidste licens, herunder Andala-konsortiet (ejet af bl.a. Hutchison Whampoa), Ipsen-konsortiet (ejet af bl.a. spanske Telefonica og finske Sonera) og endelig Tu Mobile.

En enkelt selskab, Anthill, fik ikke lov at deltage i konkurrencen, men har tænkt sig at anke denne afgørelse. Anthill er en sammenslutning af cirka 100 italienske selskaber.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs