MediaWatch

Berlingske Tidende får norsk eller svensk ejer

En kontrollerende aktiepost ligger i Den Danske Bank og venter på at blive opkøbt. Det er ejendomsretten til Berlingske Tidende, Weekendavisen og B.T, flere provinsaviser samt en række andre medieaktiviteter, der er sat på spil. Alt i alt op mod 40 procent af det avisoplag, der sælges i Danmark.

Ifølge ugebrevet Mandag Morgen er Den Danske Bank nu kun i seriøse forhandlinger med tre svenske og to norske mediekoncerner. En af de hidtidige mulige købe, danske Egmont, er dermed ude af billedet som mulig ejer af Berlingske-koncernen.

Når Den Danske Bank pludselig ligger inde med så stor en aktiepost, som nu er sat til slag, skyldes det, at A.P. Møller i al stilhed tidligere på året solgte sin ejerandel til Den Danske Bank efter at Berlingske Tidende havde bragt en række kritiske avisartikler om A.P. Møller og det såkaldte Riffelsyndikat.

Ifølge Mandag Morgen har skibsreder Mærsk Mc-Kinney forgæves forsøgt at sælge aktieposten til danske medievirksomheder.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs