MediaWatch

Berlingske Tidende får norsk eller svensk ejer

En kontrollerende aktiepost ligger i Den Danske Bank og venter på at blive opkøbt. Det er ejendomsretten til Berlingske Tidende, Weekendavisen og B.T, flere provinsaviser samt en række andre medieaktiviteter, der er sat på spil. Alt i alt op mod 40 procent af det avisoplag, der sælges i Danmark.

Ifølge ugebrevet Mandag Morgen er Den Danske Bank nu kun i seriøse forhandlinger med tre svenske og to norske mediekoncerner. En af de hidtidige mulige købe, danske Egmont, er dermed ude af billedet som mulig ejer af Berlingske-koncernen.

Når Den Danske Bank pludselig ligger inde med så stor en aktiepost, som nu er sat til slag, skyldes det, at A.P. Møller i al stilhed tidligere på året solgte sin ejerandel til Den Danske Bank efter at Berlingske Tidende havde bragt en række kritiske avisartikler om A.P. Møller og det såkaldte Riffelsyndikat.

Ifølge Mandag Morgen har skibsreder Mærsk Mc-Kinney forgæves forsøgt at sælge aktieposten til danske medievirksomheder.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs