MediaWatch

Berlingske Tidende får norsk eller svensk ejer

En kontrollerende aktiepost ligger i Den Danske Bank og venter på at blive opkøbt. Det er ejendomsretten til Berlingske Tidende, Weekendavisen og B.T, flere provinsaviser samt en række andre medieaktiviteter, der er sat på spil. Alt i alt op mod 40 procent af det avisoplag, der sælges i Danmark.

Ifølge ugebrevet Mandag Morgen er Den Danske Bank nu kun i seriøse forhandlinger med tre svenske og to norske mediekoncerner. En af de hidtidige mulige købe, danske Egmont, er dermed ude af billedet som mulig ejer af Berlingske-koncernen.

Når Den Danske Bank pludselig ligger inde med så stor en aktiepost, som nu er sat til slag, skyldes det, at A.P. Møller i al stilhed tidligere på året solgte sin ejerandel til Den Danske Bank efter at Berlingske Tidende havde bragt en række kritiske avisartikler om A.P. Møller og det såkaldte Riffelsyndikat.

Ifølge Mandag Morgen har skibsreder Mærsk Mc-Kinney forgæves forsøgt at sælge aktieposten til danske medievirksomheder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs