MediaWatch

Forbrugerrådet kritiserer usynlig mobilafgift

Tele Danmark og Sonofon opkræver mobilbrugerne en afgift på 25 øre, også selv om brugeren ikke får kontakt med den, der ringes op til. Det mener Forbrugerrådet er kritisabelt, for de forgæves opkald koster nemlig ikke teleselskaberne penge, og desuden er afgiften ikke særligt synligt for forbrugerne, skriver Jyllands Posten.

Det betyder ikke så meget beløbsmæssigt for den enkelte mobilkunde, men det er princippet der gælder, mener Anders Hjorth Jensen, der er konsulent i Forbrugerrådet. Ifølge opgørelser fra firmaet Netplan tjener Tele Danmark omkring 200 millioner kroner årligt på de forgæves opkald.

Ifølge pressechef Max Stougaard fra Tele Danmark er afgiften et bevidst prispolitisk valg, som man har oplyst om i brochurer, og så er taksten i øvrigt lavere end i andre lande.

Sonofons informationschef Karin Skjødt Larsen begrunder afgiften med, at brugernes mislykkede opkald påfører teleselskabet en reel udgift, som derfor også skal koste penge for brugerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs