MediaWatch

Ingen lovgivning på Internettet – tak!

Det skriver The U.S. Internet Council i en netop udkommet rapport "State of the Internet 2000". I rapporten anbefales det, at tillade Internettet i at udvikle sig i den retning, som det nu engang gør.

- Regeringer må indse og få øjnene op for de enorme fordele Internettet leverer, og ikke gøre noget for at hindre det i at udvikle sig, hedder det i rapporten, skriver CNN.

Den 60 sider lange rapport indeholder en status over Internettets nuværende situation og kommende udviklingsmuligheder ligesom den behandler en række centrale emner, der er og vil blive relevante i forhold til Internettet.

Senest i maj blev en sag rejst i maj i Paris af den franske Liga mod Racisme og Antisemitisme i alliance med sammenslutningen af jødiske studerende. Anklagen blev rettet mod Yahoo!, fordi denne store amerikanske udbyder af adgang til Internettet accepterer klart racistiske hjemmesider.

Netop denne sag drejer sig om, hvilke love - om overhovedet nogen - der skal gælde for cyberspace, det virtuelle rum, hvor alle i princippet skal kunne kommunikere og handle med alle.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs