MediaWatch

Ingen lovgivning på Internettet – tak!

Det skriver The U.S. Internet Council i en netop udkommet rapport "State of the Internet 2000". I rapporten anbefales det, at tillade Internettet i at udvikle sig i den retning, som det nu engang gør.

- Regeringer må indse og få øjnene op for de enorme fordele Internettet leverer, og ikke gøre noget for at hindre det i at udvikle sig, hedder det i rapporten, skriver CNN.

Den 60 sider lange rapport indeholder en status over Internettets nuværende situation og kommende udviklingsmuligheder ligesom den behandler en række centrale emner, der er og vil blive relevante i forhold til Internettet.

Senest i maj blev en sag rejst i maj i Paris af den franske Liga mod Racisme og Antisemitisme i alliance med sammenslutningen af jødiske studerende. Anklagen blev rettet mod Yahoo!, fordi denne store amerikanske udbyder af adgang til Internettet accepterer klart racistiske hjemmesider.

Netop denne sag drejer sig om, hvilke love - om overhovedet nogen - der skal gælde for cyberspace, det virtuelle rum, hvor alle i princippet skal kunne kommunikere og handle med alle.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Pluto TV lancerer første danske kanal

Pixel.tv har i 15 år eksisteret selvstændigt på nettet, men får nu egen tv-kanal hos det Paramount Global-ejede Pluto TV. Det er led i den annoncefinansierede streamingtjenestes strategi om at udbyde mere lokalt indhold.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs