Ingen lovgivning på Internettet – tak!

MediaWatch

Det skriver The U.S. Internet Council i en netop udkommet rapport "State of the Internet 2000". I rapporten anbefales det, at tillade Internettet i at udvikle sig i den retning, som det nu engang gør.

- Regeringer må indse og få øjnene op for de enorme fordele Internettet leverer, og ikke gøre noget for at hindre det i at udvikle sig, hedder det i rapporten, skriver CNN.

Den 60 sider lange rapport indeholder en status over Internettets nuværende situation og kommende udviklingsmuligheder ligesom den behandler en række centrale emner, der er og vil blive relevante i forhold til Internettet.

Senest i maj blev en sag rejst i maj i Paris af den franske Liga mod Racisme og Antisemitisme i alliance med sammenslutningen af jødiske studerende. Anklagen blev rettet mod Yahoo!, fordi denne store amerikanske udbyder af adgang til Internettet accepterer klart racistiske hjemmesider.

Netop denne sag drejer sig om, hvilke love - om overhovedet nogen - der skal gælde for cyberspace, det virtuelle rum, hvor alle i princippet skal kunne kommunikere og handle med alle.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også