Ingen UMTS-overraskelser i Sverige

MediaWatch

Foruden svenske Telia, Netcom og Europolitan har norske Telenor, British Telecom, Orange, Deutsche Telekom, amerikanske Woldcom og finske Sonera alle meldt sig på banen. På grund af sin størrelse og store penetration er Sverige et det mest attraktive UMTS-marked i Skandinavien, af hvilken grund så mange udenlandske spillere har meldt sig som bejlere.

Sverige har valgt en helt anden UMTS-strategi end den, der fandt sted i Storbritannien og Tyskland. Den svenske regering vil ikke udbyde licenserne i offentlig auktion, fordi man mener, at forbrugerne hermed kommer til at betale en markant højere pris til skade for hele det svenske samfund. I stedet vil den svenske regering give mobil-licenserne til de firmaer, der kan love de laveste priser til forbrugerne, altså en såkaldt "skønhedskonkurrence-model".

Spanien, Portugal, Italien og Frankrig forbereder også en udbudsrunde ud fra tesen, at den sikrer hurtigere udbygning af Internettet, lavere priser for forbrugerne og en bedre geografisk dækning, end hvis man som i USA, Storbritannien, Tyskland, Østrig og Schweiz vælger at bortauktionere licenserne til højest bydende selskaber.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også