MediaWatch

Den ny økonomi er et faktum

Ordene kom fra OECD's økonom Nicolas Vanston på Børsens Budgetkonference. Han udpegede en række forskellige forhold, som karakteriserer udviklingen af den ny økonomi, herunder højere vækst, lavere inflation, udbredelse af informations- og kommunikationsteknologien, større produktivitetsfremgang, iværksætterlyst, lavere ledighed og blomstrende aktiemarkeder. Det skriver Børsen.

Nicolas Vanston erkender, at der er problemer med præcist at definere den ny økonomi, og at det er svært at drage entydige konklusioner. Men med forbillede i væksten i økonomien i USA er han ikke i tvivl om, at de kommende år vil skabe mere klare måleredskaber og definitioner, som gør det muligt at beskrive den ny økonomi mere fyldestgørende.

Som hidtil bærende element i den ny økonomi peger Nicolas Vanston på den eksplosive udvikling og anvendelse af informations- og kommunikationsteknologien. Det er også inden for disse og andre højteknologiske sektorer, at produktionstilvæksten har været mest markant, mens effekten i andre sektorer endnu er vanskelig at få øje på. Men det kommer, siger Vanston, når de økonomiske måleredskaber bliver bedre udviklet, og når produktivitetsstigningerne efterhånden slår igennem i de forskellige sektorer.

I øvrigt blev GN Store Nord ved konferencen kåret som Danmarksmester i ny økonomi, dvs. den danske virksomhed, som er bedst positioneret til at drage fordel af den ny økonomi.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Seneste nyt

Se flere jobs