MediaWatch

Den ny økonomi er et faktum

Ordene kom fra OECD's økonom Nicolas Vanston på Børsens Budgetkonference. Han udpegede en række forskellige forhold, som karakteriserer udviklingen af den ny økonomi, herunder højere vækst, lavere inflation, udbredelse af informations- og kommunikationsteknologien, større produktivitetsfremgang, iværksætterlyst, lavere ledighed og blomstrende aktiemarkeder. Det skriver Børsen.

Nicolas Vanston erkender, at der er problemer med præcist at definere den ny økonomi, og at det er svært at drage entydige konklusioner. Men med forbillede i væksten i økonomien i USA er han ikke i tvivl om, at de kommende år vil skabe mere klare måleredskaber og definitioner, som gør det muligt at beskrive den ny økonomi mere fyldestgørende.

Som hidtil bærende element i den ny økonomi peger Nicolas Vanston på den eksplosive udvikling og anvendelse af informations- og kommunikationsteknologien. Det er også inden for disse og andre højteknologiske sektorer, at produktionstilvæksten har været mest markant, mens effekten i andre sektorer endnu er vanskelig at få øje på. Men det kommer, siger Vanston, når de økonomiske måleredskaber bliver bedre udviklet, og når produktivitetsstigningerne efterhånden slår igennem i de forskellige sektorer.

I øvrigt blev GN Store Nord ved konferencen kåret som Danmarksmester i ny økonomi, dvs. den danske virksomhed, som er bedst positioneret til at drage fordel af den ny økonomi.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs