MediaWatch

DR favoriserer egen merchandise

Når DR's børneudsendelser indeholder et stykke musik, som DR selv har udgivet, så fortæller DR, at der findes en CD med musikken. Samtidig vises et billede af CD'en. Men indeholder programmet musik fra private pladeselskaber, er der ingen opmærksomhed fra DR. Det er ulovligt, siger Konkurrencestyrelsen.

- For os at se oplyser vi, at det musikstykke, du lige har hørt, det findes på CD'en, som hedder sådan og sådan. Det er en sammenblanding af en oplysning og noget, vi skal gøre, ifølge ophavsretsloven," siger advokat Merete Eckhardt, DR's jurakontor til Berlingske Tidende.

DR mener, at det er lovligt at gøre opmærksom på egen merchandise, som er en god forretning for Danmarks Radio, der hvert år udsender plader, bøger, computerspil og videobånd med gamle udsendelser. Fætter BR og andre produkter til børn har lige så meget ret til omtale/reklame på Danmarks Radio, som produkterne fra DR's eget forlag, mener Konkurrencestyrelsen, der står magtesløs over for DR på grund af modstridende regler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs