MediaWatch

StepStone køber op

StepStone foretager et stort strategisk opkøb i Tyskland ved at have underskrevet en aftale om at overtage 75 procent af de stemmegivende aktier i Job-Today, der er det 3. største online rekrutteringsfirma i Tyskland.

Job-Today, som blev stiftet i 1996, er specialiseret i jobformidling til IT-branchen og er den førende udbyder på dette område i Tyskland. Firmaet har samarbejdsaftaler med førende tyske udgivere af IT-medier - og i særlig grad med Konradin Verlag, der vil beholde en aktiepost i StepStone. Job-Today har desuden en regional organisation i Tyskland med et fodfæste i Berlin i samarbejde med såvel print- som onlinemedier fra medievirksomheden Gruner & Jahr.

Job-Today har et kundegrundlag, der omfatter mange tyske og multinationale firmaer som for eksempel Mummert & Partner, GFT Technologies, SAP, Mannesmann, Brokat, Deutsche Postbank og E-Plus.

I oktober 1999 gennemførte Job-Today et opkøb af SwissWebJobs Gmbh, der er et rekrutteringsfirma i Schweiz, og i februar 2000 indgik Job-Today en fusionsaftale med Job-Index, en schweizisk human ressource medievirksomhed, som blandt andet ejer online rekrutteringstjenesten Jobs.ch. Tilsammen menes disse forretningsområder at være den største online rekrutteringsudbyder i Schweiz.

I første halvår 2000 havde Job-Today et samlet salg på EUR 3,6 milloner (ca. 26,5 millioner danske kroner), hvilket var en stigning på 220 procent i forhold til samme periode året før. Den 30. juni havde firmaet 26.604 CV'er i sin database, der var 9.237 ledige stillinger på Job-Todays hjemmesider, og firmaet beskæftigede 96 medarbejdere i Tyskland, Scweiz og Østrig.

Ifølge StepStone er StepStone den største kommercielle udbyder i Europa inden for online rekruttering målt på indtægter, user sessions, sidevisninger og antallet af ledige stillinger, og StepStone har etableret sig i 11 lande, hvor virksomheden er repræsenteret. Derudover er StepStone i gang med at etablere hjemmesider i Østrig, Finland, Holland, Portugal og Spanien.

- Opkøbet af Job-Today udgør en enestående mulighed for med raketfart at give StepStone en førende position på det hurtigt voksende og meget vigtige tyske marked. Der er meget lidt sammenfald mellem Job-Today og StepStone i Tyskland, og derfor udgør de to forretningsområder tilsammen et særdeles interessant forretningsperspektiv, fordi det vil gøre det muligt for os at etablere en særlig StepStone IT-portal inden for vores samlede produktudbud, siger Anders Fritz-Carlsen, adm. direktør for StepStone i Danmark.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs