StepStone køber op

MediaWatch

StepStone foretager et stort strategisk opkøb i Tyskland ved at have underskrevet en aftale om at overtage 75 procent af de stemmegivende aktier i Job-Today, der er det 3. største online rekrutteringsfirma i Tyskland.

Job-Today, som blev stiftet i 1996, er specialiseret i jobformidling til IT-branchen og er den førende udbyder på dette område i Tyskland. Firmaet har samarbejdsaftaler med førende tyske udgivere af IT-medier - og i særlig grad med Konradin Verlag, der vil beholde en aktiepost i StepStone. Job-Today har desuden en regional organisation i Tyskland med et fodfæste i Berlin i samarbejde med såvel print- som onlinemedier fra medievirksomheden Gruner & Jahr.

Job-Today har et kundegrundlag, der omfatter mange tyske og multinationale firmaer som for eksempel Mummert & Partner, GFT Technologies, SAP, Mannesmann, Brokat, Deutsche Postbank og E-Plus.

I oktober 1999 gennemførte Job-Today et opkøb af SwissWebJobs Gmbh, der er et rekrutteringsfirma i Schweiz, og i februar 2000 indgik Job-Today en fusionsaftale med Job-Index, en schweizisk human ressource medievirksomhed, som blandt andet ejer online rekrutteringstjenesten Jobs.ch. Tilsammen menes disse forretningsområder at være den største online rekrutteringsudbyder i Schweiz.

I første halvår 2000 havde Job-Today et samlet salg på EUR 3,6 milloner (ca. 26,5 millioner danske kroner), hvilket var en stigning på 220 procent i forhold til samme periode året før. Den 30. juni havde firmaet 26.604 CV'er i sin database, der var 9.237 ledige stillinger på Job-Todays hjemmesider, og firmaet beskæftigede 96 medarbejdere i Tyskland, Scweiz og Østrig.

Ifølge StepStone er StepStone den største kommercielle udbyder i Europa inden for online rekruttering målt på indtægter, user sessions, sidevisninger og antallet af ledige stillinger, og StepStone har etableret sig i 11 lande, hvor virksomheden er repræsenteret. Derudover er StepStone i gang med at etablere hjemmesider i Østrig, Finland, Holland, Portugal og Spanien.

- Opkøbet af Job-Today udgør en enestående mulighed for med raketfart at give StepStone en førende position på det hurtigt voksende og meget vigtige tyske marked. Der er meget lidt sammenfald mellem Job-Today og StepStone i Tyskland, og derfor udgør de to forretningsområder tilsammen et særdeles interessant forretningsperspektiv, fordi det vil gøre det muligt for os at etablere en særlig StepStone IT-portal inden for vores samlede produktudbud, siger Anders Fritz-Carlsen, adm. direktør for StepStone i Danmark.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også