MediaWatch

SBC og BellSouth sælger fra

Samarbejdet vil gøre de to firmaer til USA's næststørste udbyder af trådløs telekommunikation. Justitsministeriet blokerede for handlen, fordi de frygtede, at samarbejdet ville reducere konkurrencen, når de to firmaer ikke længere konkurrerede med hinanden på de lokale markeder.

Det gav som resultat, at brugerne fik færre valgmuligheder og højere priser. Derfor foreslog det amerikanske justitsministerium, at de to firmaer solgte fra på 16 af deres markeder, så samarbejdet ikke resulterede i øget geografisk koncentration på markeder, skriver AP.

SBC er USA's tredje største mobiltelefonudbyder, med mere end 12,2 millioner abonnenter og indtægter for mere end 49 milliarder dollar i 1999. BellSouth har mere end 5,9 millioner abonnenter og rapporterede indtægter for mere end 25 milliarder dollar i 1999.

Samarbejdet mellem SBC, der ejer Tele Danmark, og BellSouth, vil gøre de to firmaer til USA's næststørste udbyder af trådløs telekommunikation med 18 millioner kunder, kun overgået af Verizon Communications.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs