MediaWatch

NetDoktor udfordres af norsk sundhedsportal

Doktor Online har eksisteret i Norge siden 1996 og er ifølge Politiken den suverænt stærkeste Internet aktør på det norske helsemarked med omkring 80.000 faste besøgende. Doktor Online findes også i Sverige og er nu på vej til Danmark i løbet af den nærmeste fremtid. Herudover er der planer om at ekspandere videre ud i Europa.

Peter Rørsgaard, som er nyudnævnt adm. direktør for Doktor Online i Danmark, lægger ikke skjul på, at Doktor Online satser på at vinde markedsandele fra konkurrenten NetDoktor, selvom der er visse forskelle i konceptet for de to sundhedsportaler. Peter Rørsgaard fremhæver, at den primære funktion hos Doktor Online har vist sig at være debatfunktionen, hvor brugerne i vidt omfang gør brug af hinandens råd og erfaringer.

Bestyrelsesformand og stifter af NetDoktor, Rune Bech, frygter ikke konkurrencen fra den nye sundhedsportal. Hans opfattelse er, at der er tale om to meget forskellige tjenester og udtaler blandt andet:

- Doktor Online er udsprunget af et ugeblad og satser meget på chat, der ledes af en brevkasselæge. Vi satser i stedet på at have mange artikler på et højt fagligt niveau.

Doktor Online ejes af mediekoncernen Hjemmet-Mortensen AS, som igen ejes af Egmont og Orkla med hver 50 procent.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs