MediaWatch

WAP via GPRS viser vejen mod 3. generation

Mobil-kunder vil snart kunne være online på Internettet, Intranet og WAP-portaler hele døgnet - uden at betale for det. De skal kun betale, når de bruger nettet til at tale eller sende data.

Det er bl.a. konsekvensen af, at SONOFON og Europolitan via Nokias GPRS teknologi har gennemført et GPRS data opkald med WAP-services i virksomhedernes GSM netværk - som de første operatører i Danmark.

- GPRS giver SONOFON mulighed for at udbyde en række nye services til kunderne. Den største fordel for kunderne er online forbindelsen til Internet, Intranet og WAP portaler - og vel at mærke uden at kunden skal betale minuttakst, siger Ulrik Bülow, adm. direktør SONOFON.

GPRS (General Packet Radio Service) er et afgørende springbræt mod udviklingen af 3. generations mobile systemer og mobile multimedia services. Fremfor at "optage hele linien" ved at sende data i en løbende strøm, så frigør GPRS kapacitet ved at sende data i "pakker".

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs