MediaWatch

Retssag mod Napster berammet

Retten i USA, der har afsagt dom til fordel for teknologien, er gået med til at høre pladeindustriens sag mod sitet. Napster giver internetsurfere mulighed for at downloade copyrightbeskyttet musik, skriver The Washington Post.

Pladeindustrien ønsker Napstersitet lukket, fordi det ifølge dem groft overtræder retten om ophavsret og således bedriver pirateri til skade for industrien. Appelretten havde i første omgang omstødt en føderal dommers dekret i juli om at lukke sitet.

Rettens afgørelse kommer samtidig med at pressionsgrupper har sendt såkaldte ven-af-retten notater for at anmode retten om at opretholde sitets ret til at udøve sin musik bytteservice.

Blandt de største af disse kan nævnes Consumer Electronics Association der repræsenterer flere end 600 medlemmer heriblandt så fremtrædende selskaber som Microsoft, Intel, Apple og AOL. Interessegrupperne er bekymrede for, at den føderale dommers dekret skal danne præcedens og således være i stand til at skade udviklingen for konsument teknologisektoren.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs