MediaWatch

Amazon klar med fransk site

Den amerikanske online detailhandler Amazon.com's franske site vil som noget nyt for selskabet fra starten af udbyde fire forskellige produkter til sine kunder. Således kan man erhverve sig : DVD, musik, video samt bøger, skriver AP.

Øverste chef for sitet Amazon.fr bliver Denis Terrien, der tro mod selskabets lukkethed omkring dets strategier ikke ønsker at udtale sig om hverken målet for markedsandele, investeringsomkostninger forbundet med etableringen af sitet eller selskabets fremtidige europæiske ekspansionsplaner.

Amazon, hvis aktiekurs er presset af investorernes usikkerhed omkring selskabets evne til at skabe profitabilitet, bliver ifølge grundlægger Jeff Bezos karakteriseret som et selskab, der ikke skaber profit, men bedyrer samtidig at dette er en del af planen.

Selskabets største konkurrenter på det franske marked bliver France Telecoms Alapage, Vivendi-Bertelsmanns joint-venturet BOL samt Pineault-Printemps-Rendoutes Fnac.com.

Sitet er Amazons tredje i Europa. I 1998 åbnede man sites i Tyskland og England. Selskabet henter i øjeblikket 23 procent af sine indtægter udenfor USA. Målet er 50 procent.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs