MediaWatch

TV via bredbånd

GVD-TV ved Aalborg er den første station, der udsender TV i højhastighed via bredbånd. Den 13 år gamle station, som primært sender almindelig tv via kabelnet til den sydlige del af Aalborg inkl. otte oplandsbyer, og som har specialiseret sig i tv i højhastighed via bredbånd, benytter sig af markedets nyeste teknologi blandt andet fra Microsoft.

- Vi er glade for, at de valgte Microsofts platform. Vi tror på, at resten af landets sendeforeninger vil være interesseret i det her. Fordelen for sendeforeningerne er, at de kan sende TV i højhastighed via bredbånd, og dermed få den gode TV-kvalitet frem. Har man adgang til Internettet via en ADSL-forbindelse vil man kunne modtage udsendelserne i VHS-kvalitet. Kan man modtage 750 kilobite vil man kunne modtage det i DVD-kvalitet, siger Jonny Panduro fra Micorsoft Windows Media Teknologi til Mediawatch.

Takket være Kulturministeriets aktive støtte til etablering af teleforsøgsprojekt "interaktiv tv" - som i parentes består af meget andet end web-tv - har den lokale station siden årsskiftet haft endog meget stor succes med sit tast-selv-tv, hvor borgerne døgnet rundt bestiller udsendelser via telefon / voice response. Stationen sender alene på denne måde 4-6 timers tv i døgnet.

GVD-TV, der altså primært sender via nettet til seere i 'eget net' kan til en vis grad også ses af borgere andre steder i landet, selvom systemet ikke er planlagt med dette for øje.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs