MediaWatch

Atos og Origin fusionerer

Atos-Origin, der vil være navnet på den nye fusion, kommer til at få afdelinger i 30 lande på verdensplan og godt 27.000 ansatte. Hovedsædet skal ligge i Frankrig, mens den operationelle base kommer til at ligge i Holland. Selskabet forventes at begynde sine aktiviteter fra januar 2001, skriver WSJ.

Atos bliver med en aktieandel på 50,1 procent hovedaktionær i selskabet. Handlen er baseret på Atos' lukkekurs fredag værdisat til 2,67 milliarder euro. Det forventes at Phillips over de næste to år, enten i kraft af nye fusioner og opkøb eller ved direkte salg til markedet, vil reducere sin aktieandel til under 35 procent.

Atos' nuværende administrerende direktør Bernard Bourigeaud bliver øverste chef for det nye selskab, der vil søge at hæve profitabiliteten ved frasalg af ikke-kerne aktiviteter til en værdi af 200 millioner euro.

Ifølge Bourigeaud vil fusionen i løbet af to år generere besparelser i form af omkostningsbesparelser i størrelsesordenen 50 millioner euro.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs